Ionut Ilie - Asociația Reality Check

Cadou de ziua mea? Ajutati-ma sa arat copiilor din Castelu ca nu chiar toata lumea i-a uitat!

905 RON Donatii stranse
18.1% Complete
5,000 RON Target
5 Donatii

 

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie.

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă cauză.

Împreună suntem mai buni!

Urgențe medicale în comunitatea de horahai din Castelu

Starea precară de sănătate a copiilor din familii dezavantajate este unul dintre principalele obstacole care stau în calea frecventării grădiniței și a școlii. Lipsa educației duce la imposibilitatea obținerii unui job plătit decent și, astfel, sărăcia se perpetuează de la o generație la alta. Dar acest lucru poate fi schimbat.

Anul trecut, timp de o săptămână, Școala Gimnazială din Castelu (județul Constanța) s-a transformat în clinică de consultații medicale gratuite pentru copiii și adulții din comună, în cadrul a două caravane medicale. Acestea au fost organizate de Asociația Reality Check și Asociația OvidiuRo, în colaborare cu o echipă de medici voluntari și studenți la medicină din România și din Germania. Medicii germani vin de la Nürnberg la Castelu cu sprijinul organizației Die Johanniter, iar anul acesta au avut în echipă și un dentist.

Mulți dintre locuitori nu au mai fost de ani de zile la un medic sau dacă au ajuns, cu piedici serioase din cauza sărăciei și a faptului că nu cunosc bine limba română, de cele mai multe ori nu au rezolvat problemele de sănătate cu care se confruntă.

Această acțiune ne-a ajutat să avem o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a comunității, să identificăm urgențele medicale și să încercăm remedierea. Dar pentru a face acest lucru, asociația are nevoie de fonduri.

Am identificat câțiva copii care trebuie să treacă cât mai repede printr-o intervenție chirurgicală, la fel și câteva foarte tinere mame care au nevoie de medic. Dintre aceștia, cazurile urgente sunt doi copii cu hernie inghinală, respectiv hernie ombilicală care au nevoie de operație (risc de ocluzie), la fel un copil cu nodul pe tiroidă, care are nevoie de investigații.

Până acum, au fost sprijiniți trei copii (cu vârste între 4 și 7 ani ) pentru intervenții chirurgicale, unui copil diagnosticat cu hipercheratoză i se cumpără tratament în mod regulat și este ținut sub observație, iar altor șapte copii și doi adulți li s-au plătit toate cheltuielile necesare pentru analize/ spitalizare sau tratament pentru diferite afecțiuni.

Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpăra tratamentul necesar pentru ei.

----------------

Despre Castelu

Castelu este o comună din județul Constanța, cu o populație mare și foarte săracă de turci-romi, numiți horahai, care nu sunt recunoscuți oficial și nu sunt sprijiniți nici de comunitatea turcă, nici de cea romă. Majoritatea părinților săraci nu au nicio clasă, nu știu să scrie și să citească, sunt intimidați de școală și au nevoie de ajutor să înscrie copiii în sistemul educațional. Adulții merg în Constanța la cerșit sau colectează plastic și fier vechi și de multe ori iau copiii mici cu ei, sau își lasă acasă copiii puțin mai mari să aibă grijă de frații lor, în loc să meargă la școală. Nutriția și igiena copiilor din comunitate sunt precare, ca și igiena locuințelor și accesul la servicii medicale, în general. O parte dintre case sunt dărăpănate și toate sunt suprapopulate.

Comuna are două sate, Castelu și Nisipari, cu 5000 locuitori, dintre care 1150 sub limita sărăciei (650 sunt copii). 200 de familii iau ajutor social. Majoritatea persoanelor sărace sunt în Castelu, în 3 zone compacte: Balta, Garoafelor, Ferma. Copiii vorbesc acasă turcește și nu știu deloc românește când încep grădinița sau școala.

 

https://www.facebook.com/RealityCheckRo/posts/767127956978669


Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociația Reality Check

Reality Check este o organizație neguvernamentală înființată în iulie 2017 de un grup de oameni cu experiență în sectoare diverse (non-profit, mediul de afaceri, cercetare, administrație publică), care cunosc bine realitățile din România și au lucrat împreună în diferite contexte pentru reducerea sărăciei și creșterea eficacității în administrația publică. 

Urgente medicale in comunitatea de horahai din Castelu

Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpara tratamentul necesar pentru ei.

Dăruiește ziua ta ~ 2019

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

5 Donatii

Colegi Adecco Win 4 Youth

600 RON
03 Apr 2019
03 Mar 2019

Anonymous

50 RON
La multi ani, 3,14s!
25 Feb 2019

Anonymous

100 RON
24 Feb 2019

Andreea

100 RON
La multi ani frumosi
24 Feb 2019