Proiecte

Haideți să fim împreună familia extinsă a bunicii, a lui Elisei și a Oanei - și să-i ajutăm și fie oameni mari și buni

39,456 RON Suma:
201 Donatii:
1 Galantomi:

Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpara tratamentul necesar pentru ei.

28,713 RON Suma:
227 Donatii:
10 Galantomi:

Împreună putem să schimbăm destinul unor copii săraci.

490 RON Suma:
4 Donatii:
1 Galantomi:

Educație, educație, educație :)

Pentru că rezultatele copiilor sunt din ce în ce în ce mai bune, anul acesta ne dorim să extindem programul cu meditații la Matematică și la Limba Română, pentru copiii de gimnaziu, astfel aceștia vor avea mai multe șanse să treacă evaluarea națională.

3,160 RON Suma:
20 Donatii:
1 Galantomi:

Cristian pune bazele fondului ”Elisei si Oana”, la Reality Check. Cristian și cei care donează vor ajuta o bunică din Budila să îi crească pe Elisei (10 ani) și Oana (12 ani), doi copii buni la învățătură. Bunica și nepoții nu au surse de venit, iar Cristian le donează de câțiva ani în fiecare lună alocația copilului său. Acum vrea să facă mai mult: să ne asigurăm împreună că Elisei și Oana au un viitor decent și vor deveni oameni buni. Haideți să fim, împreună, familia extinsă a lui Elisei si Oanei! Vom demonstra să putem fi o familie pentru Elisei si Oana, iar Reality Check va extinde acest model și pentru alți copii.

1,450 RON Suma:
3 Donatii:
1 Galantomi:

Sărăcia în Ponorâta te lasă fără cuvinte. Este aproape imposibil să crezi că te afli în Europa secolului 21.

13,393 RON Suma:
75 Donatii:
1 Galantomi:

La spitalul Fundeni, pentru protecția personalului medical, este nevoie de 3 sterilizatoare, sterilizatoare care costă 585 de lei bucata. În total, este nevoie de 1755 de lei pentru 3 sterilizatoare cu ultraviolete.

5,291 RON Suma:
36 Donatii:
1 Galantomi:

La inițiativa Alexandrei, strângem bani pentru Denisa Todiriță din comuna Săvinești (jud. Neamț), o fată care, deși a crescut în ghetou într-o familie numeroasă și foarte săracă, a fost prima la școală și acum a intrat prima la liceul pedagogic din Piatra Neamț (oraș aflat la o distanță de 12 km de casă). Visul ei e să ajungă profesoară de limba și literatura română.

10,731 RON Suma:
46 Donatii:
1 Galantomi:

Reality Check ajută copiii din Castelu cu diferite proiecte educationale – de la campanii de înscriere a copiilor la grădinită la educatie prin joc, sporturi și tabere.

5,445 RON Suma:
52 Donatii:
1 Galantomi:

Echipa Reality Check are mare nevoie de un om care să ajute la bunul mers al programelor din Castelu. De la identificarea cazurilor medicale care au nevoie de o rezolvare urgentă și până la implementarea proiectelor în zona de educație. Cu banii stranși, vom asigura salariul unui asistent de echipă pentru proiectele din Castelu, pentru un an de zile, respectiv 67 200 lei cheltuieli totale pe intreg anul.

13,065 RON Suma:
76 Donatii:

Problema adresată

Peste 150 de copii de grădință și școală studiază și mânâncă zilnic, în același spațiu.

Cu sprijinul Kaufland România, copiii din Ponorâta primesc zilnic o masă caldă. Dorim să construim o sală de mese în care copiii să poată mânca decent, cu veselă adevărată, nu din plastic, ca acum.

Sala de mese va fi amplasată lângă școală și va fi folosită și pentru alte activități educative.

11,421 RON Suma:
69 Donatii:
1 Galantomi:

Ponorâta este una dintre cele mai sărace comunități din România.

Din cauza lipsei de educație și a oportunităților de angajare, cele peste 650 de persoane, dintre care peste două treimi sunt copii, trăiesc din ajutorul social, alocațiile copiilor și munci sezoniere.

99% dintre adulți sunt analfabeți sau analfabeți funcțional. Încercăm să schimbăm acest lucru printr-o abordare integrată centrată pe educație, astfel încât copiii din aceste familii să spargă cercul vicios al sărăciei în care trăiesc și să aibă șanse la un viitor mai bun.

Din 2015, masa calda oferită zilnic copiilor care frecventează grădinița și școala a contribuit semnificativ la creșterea prezenței zilnice. Valoarea mesei calde per copil este de 7 lei, astfel pentru 220 de copii, pentru cele 23 de zile din octombrie, vom avea nevoie de 35.420 de lei.

20,967 RON Suma:
137 Donatii: