Salariu pe 1 an pentru un asistent de echipă în proiectele din Castelu

Status: Fundraising

Echipa Reality Check are mare nevoie de un om care să ajute la bunul mers al programelor din Castelu. De la identificarea cazurilor medicale care au nevoie de o rezolvare urgentă și până la implementarea proiectelor în zona de educație. Cu banii stranși, vom asigura salariul unui asistent de echipă pentru proiectele din Castelu, pentru un an de zile, respectiv 67 200 lei cheltuieli totale pe intreg anul.

Suma:

13,065 RON

Galantomi:

1

Donatii:

76

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Acum Oana si Carmen vin din București, aproape săptămânal, să ducă la spitalul din Constanța copiii care trebuie operați sau care au alte probleme de sănătate. Stau cu ei până sunt consultați, le explică părinților ce spun medicii, îi ajută să se descurce în Constanța, dacă trebuie internați, sau îi aduc înapoi în Castelu atunci când nu pot fi transportați cu microbuzul. Iolanda face săptămânal naveta București-Castelu pentru a se asigura că tot ce ține de activitățile din proiectul de educație prin sport (fotbal, dansuri) se întamplă bine – da ture prin comunitate să anunțe copiii sau să-i aducă la activități atunci când părinții nu o pot face, se asigură că toți copiii au ce le trebuie pentru gustare, lucrează cu echipa școlii pentru a găsi cele mai bune soluții pentru prezența copiilor și tot asa. Uneori, sunt voluntari care ajută, din București sau din Constanța. Alteori nu. 

E o muncă plină de satisfacții, atunci când vezi un copil sănătos din nou sau zâmbind cu gura până la urechi de fericire pentru că poate dansa alături de alți copii sau pentru că a dat gol pentru echipa lui! Pentru copiii din Castelu, extrem de săraci, și mai ales pentru cei care nu reușesc să meargă regulat la școală din cauza situației dificile de acasă, acest tip de sprijin e fantastic, iar răspunsul lor este pe măsură. 

Însă nu e sustenabil ca acest efort să fie făcut doar de o echipă din București – care ar economisi timp și bani pentru a crește aceste proiecte, dacă ar avea ajutor din partea cuiva care să locuiasca în Castelu sau în apropiere (cum ar fi în Medgidia sau Constanța).

Pentru asta avem nevoie de 67200 lei pe an pentru a plati salariul unui asistent de echipa. 

Am strans aproape 7000 lei și mai compensăm și ocazional, din proiecte, însă orice ajutor contează.

------------------------------------------------------------------

Castelu este o comună din județul Constanța, cu o populație foarte săracă de turci-romi, numiți horahai, unde aproximativ 600 de copii trăiesc în condiții greu de imaginat. Din cauza problemelor materiale, multi dintre copiii săraci din Castelu merg la școală rar și o abandonează devreme. Unii nu merg deloc, iar grădinita este un lux pentru majoritatea. De aceea, ei au o nevoie foarte mare de a participa la orice fel de activități menite să le extindă orizontul, să capete încredere în forțele proprii și să își dorească un viitor mai bun decât al părinților lor. 

Reality Check ajută copiii din Castelu cu diferite proiecte educationale – de la campanii de înscriere a copiilor la grădinită la educatie prin joc, sporturi și tabere. Copiii sunt extrem de încântați de cluburile sportive, învață multe lucruri utile și sunt stimulați să se înscrie la grădiniță sau la școală sau să își îmbunătățească frecvența și performanțele școlare.  

În 2018, Școala Gimnazială din Castelu (județul Constanța) s-a transformat în clinică de consultații medicale gratuite pentru copiii și adulții din comună, în cadrul a două caravane medicale. Acestea au fost organizate de Asociația Reality Check și Asociația OvidiuRo, în colaborare cu o echipă de medici voluntari și studenți la medicină din România și din Germania. Mulți dintre locuitori nu mai fuseseră de ani de zile la un medic sau dacă au ajuns, cu piedici serioase din cauza sărăciei și a faptului că nu cunosc bine limba română, de cele mai multe ori nu au rezolvat problemele de sănătate cu care se confruntă. Această acțiune a ajutat Reality Check să aibă o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a comunității, să identifice urgențele medicale și să încerce remedierea. De atunci, echipa Reality Check ajută în mod constant copiii și părintii lor să ajungă la doctor, mai ales pentru problemele grave, și să primească tratamentul corespunzător.