Asociația Reality Check

Educație și dezvoltare comunitară în Castelu și Ponorâta

Status: Fundraising

Echipa Reality Check lucrează din 2011 în comunitatea foarte săracă din satul Ponorâta, comuna Coroieni (jud. Maramureș) și din 2017 în cea din Castelu (jud. Constanța).

Sumă:

Donații:

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

În februarie 2021 am demarat două proiecte mai mari, care pun cap la cap și dezvoltă toate intervențiile noastre anterioare din cele două comune. Timp de doi ani, prin aceste proiecte vom face în ambele comunități programe de școală după școală, educație prin sport și educație pentru sănătate și igienă și cluburi pentru tineri. Vom dezvolta grupuri de inițiativă locală, prin care oamenii să învețe să acceseze anumite servicii și să se ajute unii pe alții, și vom organiza activități care să apropie persoanele vulnerabile, majoritatea de etnie romă sau romă-turcă, de ceilalți locuitori din sat (români în Coroieni, români, turci și tătari în Castelu). În același timp, vom lucra cot la cot cu asistenții sociali, asistenții medicali comunitari și mediatorii școlari din primării și școli să îi ajutăm să colaboreze mai eficient și să aibă mai mult succes în rezolvarea problemelor complexe ale celor mai vulnerabile familii.

De cele două proiecte vor beneficia 400 de copii și tineri și 240 de adulți vulnerabili din cele două comunități sărace. Prin activități punctuale, vom deservi alte peste 300 de persoane.

Proiectele se desfășoară în parteneriat cu primăriile si școlile din cele două comune, cu Fundația Noi Orizonturi si cu Asociația Pe Stop. O parte importantă din finanțare, 500.000 de euro (pentru o perioadă de doi ani începând din februarie 2021) este acoperită prin programul de finanțare dedicat organizațiilor neguvernamentale Active Citizen Fund România. Alți 200.000 de euro reprezintă cofinanțarea din partea Reality Check. Am obținut deja aproape 70 de mii de euro ca sponsorizare din partea Kaufland Romania și Edfico, dar încă mai avem nevoie de 130 de mii de euro de-a lungul celor doi ani. Este o sumă mare, greu de strâns în special pe fundalul crizei economice provocate de pandemie - de aceea ajutorul dvs, oricât de mic, e foarte important. Donațiile pe care le faceți prin această pagină de Galantom ne ajută să ne apropiem din ce în ce mai tare de aceasta țintă.

Vă mulțumim!

Aici găsiți mai multe informații despre comunitățile sărace din Castelu și Ponorâta.