Proiecte

Haideți să fim împreună familia extinsă a bunicii, a lui Elisei și a Oanei - și să-i ajutăm și fie oameni mari și buni

39,201 RON Suma:
199 Donatii:
1 Galantomi:

Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpara tratamentul necesar pentru ei.

14,610 RON Suma:
124 Donatii:
1 Galantomi:

Împreună putem să schimbăm destinul unor copii săraci.

490 RON Suma:
4 Donatii:
1 Galantomi:

Educație, educație, educație :)

Pentru că rezultatele copiilor sunt din ce în ce în ce mai bune, anul acesta ne dorim să extindem programul cu meditații la Matematică și la Limba Română, pentru copiii de gimnaziu, astfel aceștia vor avea mai multe șanse să treacă evaluarea națională.

3,160 RON Suma:
20 Donatii:
1 Galantomi:

Sărăcia în Ponorâta te lasă fără cuvinte. Este aproape imposibil să crezi că te afli în Europa secolului 21.

13,033 RON Suma:
74 Donatii:
1 Galantomi:

La inițiativa Alexandrei, strângem bani pentru Denisa Todiriță din comuna Săvinești (jud. Neamț), o fată care, deși a crescut în ghetou într-o familie numeroasă și foarte săracă, a fost prima la școală și acum a intrat prima la liceul pedagogic din Piatra Neamț (oraș aflat la o distanță de 12 km de casă). Visul ei e să ajungă profesoară de limba și literatura română.

10,431 RON Suma:
44 Donatii:
1 Galantomi:

Reality Check ajută copiii din Castelu cu diferite proiecte educationale – de la campanii de înscriere a copiilor la grădinită la educatie prin joc, sporturi și tabere.

4,220 RON Suma:
37 Donatii:
1 Galantomi:

Echipa Reality Check are mare nevoie de un om care să ajute la bunul mers al programelor din Castelu. De la identificarea cazurilor medicale care au nevoie de o rezolvare urgentă și până la implementarea proiectelor în zona de educație. Cu banii stranși, vom asigura salariul unui asistent de echipă pentru proiectele din Castelu, pentru un an de zile, respectiv 67 200 lei cheltuieli totale pe intreg anul.

6,705 RON Suma:
39 Donatii:

Problema adresată

Peste 150 de copii de grădință și școală studiază și mânâncă zilnic, în același spațiu.

Cu sprijinul Kaufland România, copiii din Ponorâta primesc zilnic o masă caldă. Dorim să construim o sală de mese în care copiii să poată mânca decent, cu veselă adevărată, nu din plastic, ca acum.

Sala de mese va fi amplasată lângă școală și va fi folosită și pentru alte activități educative.

11,271 RON Suma:
68 Donatii:
1 Galantomi:

Ponorâta este una dintre cele mai sărace comunități din România.

Din cauza lipsei de educație și a oportunităților de angajare, cele peste 650 de persoane, dintre care peste două treimi sunt copii, trăiesc din ajutorul social, alocațiile copiilor și munci sezoniere.

99% dintre adulți sunt analfabeți sau analfabeți funcțional. Încercăm să schimbăm acest lucru printr-o abordare integrată centrată pe educație, astfel încât copiii din aceste familii să spargă cercul vicios al sărăciei în care trăiesc și să aibă șanse la un viitor mai bun.

Din 2015, masa calda oferită zilnic copiilor care frecventează grădinița și școala a contribuit semnificativ la creșterea prezenței zilnice. Valoarea mesei calde per copil este de 7 lei, astfel pentru 220 de copii, pentru cele 23 de zile din octombrie, vom avea nevoie de 35.420 de lei.

20,447 RON Suma:
136 Donatii: