Alexandra Toderita - Asociația Reality Check

De ziua mea ma întorc la Castelu

1,140 RON Donatii stranse
28.5% Complete
4,000 RON Target
11 Donatii

 

În septembrie dădeam o mână de ajutor Asociației Reality Check la organizarea unui cros pentru câteva sute de copii dintr-o comună săracă și segregată de horahai (romi turci musulmani) de lângă Medgidia.

A fost o zi de bucurie pentru copii și comunitate în general, noi ca voluntari am venit, ne-am făcut treaba și am plecat. Însă problemele - alea multe și grele au rămas: sărăcia lucie, bordeie ce stau să cadă, lipsa de acces la servicii medicale și la școală, nutriția și igiena la pământ. 

Cea mai gravă și urgentă este starea de sănătate a multora dintre copii: în ultimele luni cei de la Reality Check au făcut o muncă tare grea - aceea de a-i convinge pe părinții analfabeți că problemele copiilor pot deveni grave și trebuie duși la medic. Apoi transportul lor până în Constanța, găsitul unui medic care s-ar uita la copii "tuciurii" și murdari care nu vorbesc o boabă de română, programarea operației, pregătirea părinților privind implicațiile și schema de tratament, operația în sine și adusul copiilor înapoi acasă, cumpărat medicamente etc.

Din septembrie până azi Reality Check a operat 4 copii de diverse probleme și au ”pe țeavă” de urgență un băiețel de un an cu hernie inghinală, unul cu un nodul pe tiroidă și o fetiță de 6 ani cu hernie ombilicală. 

Aș fi tare bucuroasă să se strângă la început de an banii pentru cei trei. Să simt că mă întorc la copiii aceștia frumoși, cum îi vedeți, măcar cu acest mic ajutor. 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociația Reality Check

Reality Check este o organizație neguvernamentală înființată în iulie 2017 de un grup de oameni cu experiență în sectoare diverse (non-profit, mediul de afaceri, cercetare, administrație publică), care cunosc bine realitățile din România și au lucrat împreună în diferite contexte pentru reducerea sărăciei și creșterea eficacității în administrația publică. 

Urgente medicale in comunitatea de horahai din Castelu

Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpara tratamentul necesar pentru ei.

Dăruiește ziua ta ~ 2019

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

11 Donatii

09 Jan 2019

Anonymous

150 RON
06 Jan 2019

Anonymous

55 RON
06 Jan 2019

Anonymous

150 RON
06 Jan 2019

Ana Maria Tonita

200 RON
Sa fie intr-un ceas bun! :)
06 Jan 2019
02 Jan 2019
29 Dec 2018

Anonymous

80 RON
29 Dec 2018

Anonymous

150 RON
29 Dec 2018

Zâmbete pentru copilași

50 RON
Felicitări pentru inițiativa, Alex! Și multă sanatate copilașilor!
29 Dec 2018

La multi ani, draga fatuca!

150 RON
29 Dec 2018