Casă pentru Elisei și Oana

 

Cristian Ghinea Asociația Reality Check

70.82% Complete
7,082 RON
Sumă strânsă
10,000 RON
Target
41
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Dragi prieteni,

Acum 7 ani l-am întâlnit pe Elisei, un om mic și înțelept, pe treptele unei grădinițe. Elisei trăia doar cu bunica și sora și nu aveau alte venituri decât alocațiile celor mici. Tocmai mi se născuse copilul și am decis că alocația lui i-o voi trimite lunar lui Elisei. Apoi lucrurile au luat amploare. Vizităm familia de câteva ori pe an, Elisei a devenit un om mai mare și la fel de înțelept și învață bine.

Mâine e ziua mea și revin, ca în fiecare an, cu apelul către voi de a contribui la fondul permanent pentru Elisei, Oana și bunica lor, Ioana.

Cu ajutorul vostru am reușit să asigurăm acestor copii un venit lunar de 500 de lei, am început în urmă cu 6 ani să le trimit alocația lui Tudor, 200 de lei, și apoi am ridicat suma la 500 de lei (300 de lei din donații), încercând să le oferim siguranța unui venit constant.

6ea84e0cbbfb147b82f359a645a8a35bd8369508.jpeg

Amândoi copiii au rezultate bune la școală și merg și la afterschool. Elisei are doar Bine și Foarte bine. În timpul pandemiei au continuat școala online, am reușit să le ducem două tablete. A fost cu peripeții, la un moment dat tableta Oanei a fost furată în timpul unui scandal cu familia extinsă, dar am reușit să o înlocuim.

Copiii au început să descopere lumea de dincolo de ghetou. Bunica Ioana a început să îi ducă regulat la medici: la dentist, iar Elisei are nevoie să rezolve probleme din trecut, cauzate de alimentația deficitară. Anul trecut, înainte de Crăciun, i-am dus pe copii la Brașov. Deși locuiesc la doar 20 de kilometri depărtare, Oana nu a fost niciodată acolo, de fapt nu ieșise niciodată din Budila, iar Elisei a mai fost la Brașov cu bunica la doctor și o dată la McDonald's pentru că a câștigat un premiu la afterschool - și acolo are rezultate foarte bune. Am redescoperit Brașovul prin ochii lor, iar bucuria Oanei când a văzut bradul din Piața Mare sau când s-a dat în carusel, mirarea lui Elisei când a văzut că există câini mici care au haine speciale de iarnă m-au impresionat profund.

De-a lungul timpului am făcut mai multe apeluri de donații, în special de ziua mea. Așa am reușit să creăm un fond permanent depozitat la Asociația Reality Check. Pe lângă subvenția lunară, care să o ajute pe bunică să scape de stresul că mâine nu vă avea bucata de pâine sau cartofii pe care să-i pună pe masă, facem rezerve pentru educația copiilor, apoi am luat o sobă de teracotă, lemne pentru foc, mobilă de bucătărie și mașina de spălat.

Ce nu am reușit deocamdată este să rezolvăm problema locuinței - stau tot în casa de chirpici, au adăugat o bucătărie de vară și magazie pentru lemne din donațiile voastre.

Vom reuși să ne îndeplinim și obiectivul de a-i scoate pe copii din ghetou.

În curând vom relua planurile de a construi o casă nouă.

Cum puteți ajuta?

Contribuind la Fondul pentru Oana și Elisei, gestionat de Asociația Reality Check. Copiii cresc și peste ceva timp vor merge la liceu la Brașov. Puteți dona prin linkul Galantom, orice suma, care se încasează o singură dată. Cel mai de ajutor este o donație recurentă care se poate face pe site-ul https://www.realitycheck.ro/ajută/ și trimițând un email de anunț contribuție la Fondul pentru Oana și Elisei la adresa office@realitycheck.ro sau prin transfer bancar setat recurent din banca donatorului, detaliile contului bancar sunt aici:

Asociatia Reality Check

Cod fiscal: 37978051

Banca: INGB Centrala

IBAN Lei: RO66 INGB 0000 9999 0711 1278

IBAN Euro: RO89 INGB 0000 9999 0715 3350

SWIFT: INGBROBU, BIC: INGB

Fondul constituit cu ajutorul vostru și deschis la Asociația Reality Check, de la primul apel de donații - iulie 2018 până în prezent, arată în felul următor:

Donații: 53.291 lei

Cheltuieli din fond: 18.000 lei

Valoarea curentă a Fondului Elisei și Oana: aproximativ 7400 euro

--------------------------------------------

Cheltuielile suportate din fond au fost exclusiv subvenția lunară de 500 de lei pentru familie.

Alte cheltuieli neregulate - urgențe medicale, haine, tablete, lemne pentru iarnă - au fost suportate de noi. Deplasările noastre la Budila, de câteva ori pe an (care înseamnă pachete de alimente neperisabile, haine, cărți, jocuri, cartele net) presupun cheltuieli moderate, nu am ținut evidența și nu am vrut să consumăm din fondul de donații.

--------------------------------------------

În urma unui anunț similar recent, am avut surpriza să văd multe comentarii despre faptul că un ministru și un om politic ar trebui să folosească pârghiile pe care le are pentru a ajuta oamenii săraci. În principiu, aceste comentarii sunt îndreptățite. Doar că una nu exclude pe cealaltă. În scurta mea carieră politică am acordat prioritate problemei sărăciei. În 2016 am lucrat și am lansat primul pachet integrat anti-sărăcie din România, asumat de guvern. O parte din măsurile de acolo le-am finanțat ulterior că ministru al Fondurilor Europene. Amintesc doar posibilitatea legală de acordare a CNP pentru copiii din familii care nu au domiciliu. Am lansat programul “Școală pentru toți”, care are proiecte în derulare, primul program integrat de reducerea a abandonului școlar - 75000 de copii săraci merg la școală prin proiectele “Școală pentru toți”. Am operaționalizat programul Fiecare copil la grădiniță și în anul următor a fost o creștere de câteva zeci de mii de copii la școală. Am făcut astea luptând cu o birocrație destul de ignorantă și nepăsătoare față de problemele acestor copii. Că deputat am depus câteva proiecte de legi pentru: a aduce electricitate în locuințele foarte sărace, pentru a ajuta așezările informale, pentru a ajusta condițiile tichetelor sociale pentru grădiniță.

Acum, ca ministru, am inclus în PNRR cel mai mare program de reducere a abandonului școlar - universalizăm ceea ce am început prin proiectele “Școală pentru toți”. Vom termina în acest an primul program operațional pentru incluziune socială (3.6 miliarde de euro). Tot în 2016 am reușit să conving parlamentul să voteze legea Venitului Minim de Incluziune, lege care a fost apoi ignorată și neaplicată. Am introdus în programul USR PLUS operaționalizarea VMI, apoi am negociat să fie în programul de guvernare al actualului guvern și este inclusă în PNRR. Legea tichetelor pentru muncă informală (care aduce asigurări de sănătate și pensie oamenilor care altfel sunt nevoiți să muncească la negru) a fost o măsură din pachetul antisaracie din 2016 pe care nu am avut atunci timp să o facem, am introdus-o în programul USR PLUS, am negociat să fie în programul de guvernare actual și este deja proiect de lege propus de colega mea Raluca Turcan, cu care am lucrat bine pe aceste teme.

Cred că, spre deosebire de mulți alți politicieni, am ce arăta când sunt întrebat ce am făcut sau fac pentru oamenii săraci din România. Dacă sunt trezit din somn la orice oră și pus să răspund la întrebarea “ce lași în urma ta?”, mereu, și acum și pe viitor, aș începe cu ce am reușit cu măsuri/proiecte concrete pentru copiii săraci. E unul dintre motivele pentru care sunt în politică. Nu obișnuiesc să mă laud tam nesam, dar am fost șocat de întrebările agresive când am făcut un anunț social.

Da, fac ca politician, multe pentru ei.

Ca om, de mulți ani, și acum și pe viitor, voi continua să am grijă, împreună cu voi, de Oana, de Elisei și de bunica Ioana.

Donatorii din Fondul Elisei și Oana primesc informări despre starea copiilor și despre stadiul Fondului.

Vă îndemn să ne lăsați și adresa de email și să intrați în comunitatea de oameni care îi vor ajuta pe copiii aceștia să crească frumos.

 Vă mulțumesc!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Reality Check este o organizație neguvernamentală înființată în iulie 2017 de un grup de oameni cu experiență în sectoare diverse (non-profit, mediul de afaceri, cercetare, administrație publică), care cunosc bine realitățile din România și au lucrat împreună în diferite contexte pentru reducerea sărăciei și creșterea eficacității în administrația publică. 

Haideți să fim împreună familia extinsă a bunicii, a lui Elisei și a Oanei - și să-i ajutăm și fie oameni mari și buni

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

41 Donații

21 Aug 2021

Anonymous

300 RON
21 Jul 2021
21 Jul 2021
21 Jul 2021

Anonymous

150 RON
Domnul sa va aiba in paza!
21 Jul 2021

ELENA HORHOIANU

150 RON
21 Jul 2021
21 Jul 2021
La mulți ani, Cristi! Multa putere și energie în a construi proiecte de suflet!
21 Jul 2021

Anonymous

150 RON
20 Jul 2021
20 Jul 2021

Anonymous

150 RON
20 Jul 2021

Anonymous

30 RON
Sănătate multa
20 Jul 2021
Cel mai frumos cadou este atunci cand oamenii se unesc pentru o faptă bună! Felicitări! La mulți ani!
20 Jul 2021
20 Jul 2021

Anonymous

150 RON
Dar din dar se face !
20 Jul 2021
20 Jul 2021
20 Jul 2021

Adina

30 RON
Pentru Elisei cu drag!
20 Jul 2021
Mulți ani și putere pentru lucruri bune care contează cu adevărat!
20 Jul 2021

Anonymous

90 RON
20 Jul 2021
Mult succes in continuare!
20 Jul 2021

Anonymous

30 RON
20 Jul 2021

THE TEAM

404 RON
La mulți ani faini, într-o Românie modernă!
20 Jul 2021
La multi ani si felicitari, Cristi!
20 Jul 2021
La mulți dragă, Cristi! Îți doresc ca proiectul de susținere pe termen lung pentru Elisei și Oana să fie doar una dintre multele reușite ale vieții tale! Sănătate și energie!
20 Jul 2021
20 Jul 2021
La mulți ani!
20 Jul 2021
300 RON
20 Jul 2021
Vă iubim! Să creşteți mari şi frumoşi!
20 Jul 2021
20 Jul 2021
Cristian Ghinea : Asociația Reality Check
Casă pentru Elisei și Oana