Adriana Simionescu - Asociația Reality Check

Cel mai frumos cadou de ziua mea

3,080 RON Donatii stranse
100% Complete
3,000 RON Target
26 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Vine ziua mea!

Obisnuiam sa zic ca ziua mea e cea mai importanta zi din an si chiar simteam asta. 

Anul acesta ma tot bantuie o nevoie, de-a mea, personala... as vrea sa dau ceva...inapoi sau mai departe.

Asa ca imi daruiesc ziua de nastere, doar e cea mai importanta:)

Am incredere in oamenii de la Reality Check si mi-au dat lacrimile cand am citit despre proiectul lor. Cand e vorba de copii care nu au din start o sansa adevarata, mi se rupe inima si stiu ca (inca) nu as putea sa ma duc efectiv sa fac ceva concret acolo intre ei, m-as intoarce neom, nu am atata curaj.

Dar as vrea sa strang bani pentru ca oamenii care se duc acolo, in comunitatea din Castelu si incearca sa rezolve problemele de sanatate a copiiilor si adultilor care, in unele cazuri, nu au avut acces la servicii medicale.

Mai multe detalii despre proiect in descriere.

Vă mulțumesc!

 

---

Mai multe informații despre Asociația Reality Check găsiți aici: www.realitycheck.ro

și motivația Asociației OvidiuRo:

„Este bine cunoscut faptul că o stare de sănătate precară afectează într-o mare măsură dezvoltarea copiilor și crește rata absenteismului la școală. Educarea continuă atât a părinților cât și a copiilor pe teme ce privesc sanătatea, igiena, nutriția și prevenția bolilor infecțioase este absolut necesară în zonele rurale.” (Asociația OvidiuRo)


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociația Reality Check

Reality Check este o organizație neguvernamentală înființată în iulie 2017 de un grup de oameni cu experiență în sectoare diverse (non-profit, mediul de afaceri, cercetare, administrație publică), care cunosc bine realitățile din România și au lucrat împreună în diferite contexte pentru reducerea sărăciei și creșterea eficacității în administrația publică. 

Urgente medicale in comunitatea de horahai din Castelu

Între 23 și 29 iulie, Școala Gimnazială din Castelu (județul Constanța) s-a transformat în clinică de consultații medicale gratuite pentru copiii și adulții din comună, în cadrul a două caravane medicale. Acestea au fost organizate de Asociația Reality Check și Asociația OvidiuRo, în colaborare cu o echipă de medici voluntari și studenți la medicină din România și din Germania. Medicii germani au venit de la Nürnberg la Castelu cu sprijinul organizației Die Johanniter, iar anul acesta au avut în echipă și un dentist.

Mulți dintre locuitori nu au mai fost de ani de zile la un medic sau dacă au ajuns, cu piedici serioase din cauza sărăciei și a faptului că nu cunosc bine limba română, de cele mai multe ori nu au rezolvat problemele de sănătate cu care se confruntă.

Această acțiune ne-a ajutat să avem o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate a comunității, să identificăm urgențele medicale și să încercăm remedierea. Dar pentru a face acest lucru, asociația are nevoie de fonduri. 

Am identificat câțiva copii care trebuie să treacă cât mai repede printr-o intervenție chirurgicală, la fel și câteva foarte tinere mame care au nevoie de medic. 

Cu banii strânși, împreună cu asistentul medical comunitar, vom asista familiile să rezolve urgențele medicale ale copiilor și vom cumpara tratamentul necesar pentru ei.

----------------

Despre Castelu

Castelu este o comună din județul Constanța, cu o populație mare și foarte săracă de turci-romi, numiți horahai, care nu sunt recunoscuți oficial și nu sunt sprijiniți nici de comunitatea turcă, nici de cea romă. Majoritatea părinților săraci nu au nicio clasă, nu știu să scrie și să citească, sunt intimidați de școală și au nevoie de ajutor să înscrie copiii în sistemul educațional. Adulții merg în Constanța la cerșit sau colectează plastic și fier vechi și de multe ori iau copiii mici cu ei, sau își lasă acasă copiii puțin mai mari să aibă grijă de frații lor, în loc să meargă la școală. Nutriția și igiena copiilor din comunitate sunt precare, ca și igiena locuințelor și accesul la servicii medicale, în general. O parte dintre case sunt dărăpănate și toate sunt suprapopulate.

Comuna are două sate, Castelu și Nisipari, cu 5000 locuitori, dintre care 1150 sub limita sărăciei (650 sunt copii). 200 de familii iau ajutor social. Majoritatea persoanelor sărace sunt în Castelu, în 3 zone compacte: Balta, Garoafelor, Ferma. Copiii vorbesc acasă turcește și nu știu deloc românește când încep grădinița sau școala.

26 Donatii

Cu mare drag si multa admiratie, felicitari cordiale :)
28 Aug 2018
La multi ani!!
23 Aug 2018

DANA

100 RON
22 Aug 2018
La multi ani, iubita mea nevasta! Sa te bucuri de tine si de viata ta
22 Aug 2018
La multi ani!
22 Aug 2018
22 Aug 2018

Liana

75 RON
Super idee! La multi ani!
22 Aug 2018
La multi ani si la cat mai multi copii fericiti. Te admir pentru alegerea ta de a darui si m-ai inspirat sa fac si eu asta.
22 Aug 2018
La Multi ani!!
21 Aug 2018
La multi ani, nevasta mea minunata! Te iubesc :)
21 Aug 2018
Felicitari pentru fapta asta si sper sa ai o zi de nastere pe masura sufletului tau mare! Te pup si la multi ani!
18 Aug 2018
La multi ani Adriana! Viata sa-ti ofere clipe minunate.
16 Aug 2018

Anonymous

250 RON
16 Aug 2018
30 RON
16 Aug 2018

Vali

30 RON
16 Aug 2018

Nicoleta

250 RON
Draga Adriana, Ma bucur ca in acest an pot contribui la cadoul tau. Sper ca fiecare zambet si bucurie adusa de initiativa pe care o promovezi sa fie o floare in buchetul tau aniversar. La multi ani frumosi plini de zambete si iubire. Cu drag, Nicoleta
16 Aug 2018
Te iubesc nevasta mea!
15 Aug 2018
15 Aug 2018

Elena M

150 RON
La mulți ani frumoși, doamna!
12 Aug 2018

Diana

100 RON
12 Aug 2018
150 RON
10 Aug 2018
10 Aug 2018
Succes! :)
10 Aug 2018
10 Aug 2018

Anonymous

150 RON
la multi ani fericiti! :*
10 Aug 2018
200 RON
la multi ani:)
10 Aug 2018